donderdag, 20 juni 2024
Foto: Pieter Leeflang

Saxion Hogeschool studenten zamelen 4000 euro in voor de Voedselbank

DEVENTER – Een groep van 66 eerstejaarsstudenten van Saxion Hogeschool heeft ruim 4000 euro ingezameld voor de Voedselbank Deventer. Dit bedrag is maandag 16 september op een originele manier overhandigd. De Voedselbank gaat het bedrag benutten voor investeringen in verband met de uitbreiding van de locatie.

De studenten volgen de opleiding Ondernemerschap en Retail Management  en kregen de  opdracht om binnen een week en in onderlinge samenwerking op een creatieve en onorthodoxe manier geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar koos Saxion voor de Voedselbank. Voorafgaand aan de actie kregen de studenten een uitgebreide uitleg van een vrijwilliger van de Voedselbank. 

Via tientallen acties is het geld bijeengebracht. De tijd was tekort voor gedegen organisatie. Daarom kwam veel neer op het zelf de handen uit de mouwen steken door ‘heitje voor een karweitje’, maar ook door de opbrengst van regulier werk naast de studie ter beschikking te stellen. Ook events als het organiseren van een ‘vrijdagmiddagborrel’ voor medewerkers van Saxion en een bijzondere veiling van een voetbalshirt met spelershandtekeningen van FCTwente, brachten geld op.  

Het bedrag van ruim 4000 euro werd maandag cash overhandigd in o.a. een versierde taart, opgeblazen ballonnen, een doos in de vorm van een hart en een spaarvarkentje. 

De studenten kregen een rondleiding bij de Voedselbank Deventer die gevestigd is aan de Harderwijkerstraat, achter Het Goed. 

Vorig artikelGezocht door politie Deventer – man die zomaar een voorbijganger mishandelde
Volgend artikelAldi Schalkhaar vanaf 24 september anderhalve week gesloten
error: Content is beschermd!!!