DEVENTER – Otto Garsen, directeur/eigenaar van Gericht Media BV is er duidelijk over: “Wat ons over de streep trok om naar Deventer te verhuizen is het positieve en professionele ondernemersklimaat hier. Als jonge, snelgroeiende uitgever en producent, met succesvolle mediatitels en een breed scala aan  producten en services voor de zakelijke markt in ons portfolio, verwachten wij daardoor dat we ook meer nieuwe, talentvolle medewerkers kunnen aantrekken.”

 Natuurlijk was dat niet de enige reden om te verhuizen, ook werd het oorspronkelijke bedrijfspand in Zutphen te klein om alle afdelingen en medewerkers adequaat te kunnen huisvesten. Hoog tijd dus om op zoek te gaan naar een ruimer, eigentijdser en representatiever onderkomen. Dat werd gevonden in een onlangs gemoderniseerd kantoorgebouw aan de Keulenstraat 7 te Deventer, in het kantorenpark ‘Hanzepark’, vlakbij de snelweg A1. Daar vinden de inmiddels 15 medewerkers een royale en plezierige werkplek en is ruimte voor verdere uitbreiding voorhanden.

Eigen mediaconcepten

Wat doet Gericht Media BV precies? Garsen: “In de eerste plaats zijn we een energieke en creatieve uitgever die zich richt op krachtige, gedrukte en digitale mediaconcepten die door ons zelf worden bedacht, ontwikkeld en geproduceerd. We beschikken over een eigen redactie en een inpandige studio voor grafisch ontwerp, opmaak en productie voor en van media en andere toepassingen. Zowel online, offline als crossmediaal. Naast de ontwikkeling, productie en verzending van onze eigen media, werken we ook voor andere uitgevers van magazines en dag- en huis-aan-huisbladen, zowel in Nederland als daarbuiten.”

‘Wij zijn op zoek naar nieuwe, talentvolle medewerkers’

Breed portfolio

Naast het bedenken, ontwerpen, produceren en distribueren van gedrukte en digitale media voor de zakelijke en consumentenmarkt, ontwerpt en produceert het bedrijf ook relatiegeschenken, websites en huisstijlen, inclusief het drukken hiervan. Wat de media betreft worden uiteenlopende titels voor geselecteerde doel- en lezersgroepen uitgebracht en verspreid. Voorbeelden zijn: het magazine ‘Samen Zwanger’, gericht op aanstaande ouders. De ‘Woningplanner’, de handige en compacte checklist om niets te vergeten bij de bezichtiging, aankoop en verhuizing van en naar een woning. En het nog relatief nieuwe magazine ‘Thuis bij’, gericht op huizenkopers en -verkopers dat via makelaarskantoren in het hele land wordt verspreid.

Géén callcenter  

Garsen windt er geen doekjes om. “Wij komen graag in gesprek met goede mensen met commercieel gevoel en een flinke portie creativiteit die bij ons als accountmanager in de telefonische verkoop aan de slag willen gaan. Wat ik daarbij wil benadrukken is dat wij absoluut géén callcenter zijn. Geen eentonige ‘belfabriek’ dus. Integendeel zelfs, bij ons staat de deur juist wagenwijd open voor goede, creatieve en zelfstandig werkende commerciële mensen die in een klein en hecht team met leuke collega’s willen samenwerken. Mensen die voor elkaar klaar staan en die samen met hun collega’s unieke projecten, waaronder onze eigen mediaconcepten, willen bedenken, voorbereiden, realiseren en op de markt brengen. En die daarmee onze bestaande en toekomstige relaties willen benaderen, met een flinke portie eigen initiatief en verantwoordelijkheidsgevoel.”

Vrijheid en verantwoordelijkheid

Bij Gericht Media BV ligt de focus veelal op de zakelijke markt, terwijl met magazines als ‘Samen Zwanger’ en ‘Thuis bij’ vooral adverteerders op de consumentenmarkt en makelaars worden benaderd. Garsen: “Wat ons onderscheidt van andere, vergelijkbare mediabedrijven is dat wij onze accountmanagers juist veel vrijheid in hun functie geven, met als doel dat ze tot betere resultaten komen. Wij geloven sterk in de eigen creativiteit, de zelfstandigheid, het doorzettingsvermogen en het verantwoordelijkheidsgevoel van onze mensen. En dat werkt, zeker ook door wat wij hen te bieden hebben op het gebied van salaris, de bonusregeling zonder plafond, de reiskostenvergoeding, de doorgroeimogelijkheden en veel plezier op de werkvloer.” Meer informatie vind je op: www.gerichtmedia.nl.

Vorig artikelBurgerweeshuis zoekt Burger Beurs Talenten 2020!
Volgend artikelKoninklijke Landmacht oefent in Deventer