Nationale Sportweek

Van 20 t/m 29 september staat Nederland weer in het teken van de Nationale Sportweek. In Deventer start de Nationale Sportweek met de bedrijfsbattledag bij SV Helios op vrijdag 20 september. In verschillende sportieve battles, waaronder beachvolleybal, golf en expeditie Robinson en een bootcampstormbaan strijden bedrijven voor de titel ‘Fitste bedrijf van Deventer 2019’. Op zaterdag 21 september is in het Borgelerbad de open dag waar je kennis kunt maken met diverse onderdelen op het gebied van zwemmend redden.

Op dinsdag en donderdag start ook het naschools sporten bij Sportstars weer. Bij Sportstars maak je in blokken van vier weken kennis met een sportvereniging. Naast Sportstars is er op donderdagmiddag een clinic ‘Aangepast tennis’ bij Drijver’s TC voor kinderen die een ‘extra duwtje’ nodig hebben. Het weekend vormt de afsluiting met drie grotere evenementen. Op het Grote Kerkhof vindt zaterdag 28 september een tennisevent plaats van TeamNL en Deventer Tennis waar Grandslam winnaar Jacco Eltingh een clinic verzorgd en handtekeningen uitdeelt. Zondag wordt afgesloten met de Sportcarrousel van Iedereen Actief op winkelcentrum ‘De Flora’ in Colmschate, de Deventer Buddy Challenge bij Meadows op het Deventer Stadsstrand en de Super Sunday bij de Deventer Hockey Vereniging.

20 t/m 29 september. Voor het volledige programma zie website: www.sportindeventer.nl/nationalesportweek

Buddy Challenge

Op het Deventer Stadsstrand kun je meedoen aan de Buddy Challenge. In een laagdrempelige festivalsfeer doe je mee aan verschillende workouts, challenges en andere sportieve uitdagingen. Doe mee met je vaste sportmaatje, je partner, collega, vader, oma, kind, hond, buurvrouw of wie je maar wilt. Jonge kinderen en mensen met een beperking kunnen op het Helden-parcours laten zien wat ze kunnen. Dat alles in de strijd tegen de ziekte van Batten, een stille, maar slopende kinderziekte!

Zondag 29 september. Deventer Stadsstrand, Worp. Entree: €25,- per team.

Zaterdagmiddag Orgelconcert Deventer: Gerrie Meijers met sopraan Charlotte Riedijk

Iedere maand vinden er in Deventer twee zaterdagmiddagconcerten plaats, een klassiek concert en een orgelconcert. Op het programma staat muziek uit de Middeleeuwen & Renaissance, barok, klassiek, romantiek tot moderne en eigentijds gecomponeerde muziek. De concerten duren slechts één uur waardoor de drempel extra laag wordt gehouden. Op 28 september is er een concert met Gerrie Meijers op orgel en met sopraan Charlotte Riedijk.

Zaterdag 28 september. Lebuinuskerk, 15 – 16 uur. Entree: vrije gift.

Harmonie St Gerlachus Oirsbeek

Op 29 september wordt alweer het laatste concert in de Nering Bögel koepel gehouden. Het seizoen wordt stijlvol afgesloten met het harmonie orkest Harmonie St Gerlachus Oirsbeek. Zij hebben net een tournee achter de rug en wij zijn hun laatste optreden in een reeks van concerten. Harmonie St Gerlachus is opgericht in 1905 en weet mede door het actieve opleidingsorkest nog steeds voldoende jonge aanwas te krijgen en hiermee een levendige vereniging in stand te houden. Een vast terugkerend onderdeel in het meerjarenprogramma is een korte concertreis, waarbij het samen muziek maken, maar zeker ook samen genieten, bovenaan staat.

Zondag 29 september. Muziekkoepel Nering Bögel, Worp, 14:30 uur. Entree: gratis.

 

Vorig artikelWeekend weerbericht: zonnig maar zondagmiddag meer bewolking
Volgend artikelWorld Cleanup Day in Deventer een succes