DEVENTER – Tennissen op het Grote Kerkhof, dit is mogelijk op zaterdag 28 september van 12.00 tot 15.00 uur. Er komt een tennisbaan die dezelfde grote heeft als een regulier tennisveld en er komen diverse activiteiten omheen.

Het tennisfeest is onderdeel van de Nationale Sportweek en is de aftrap van een tweede ronde schooltennis. Dit project was een gezamenlijk initiatief van zeven tennisverenigingen, Sportbedrijf Deventer en steeds meer Basisscholen. De gedachte hierachter is dat kinderen kennis kunnen maken met de tennissport. Gediplomeerde tennistrainers geven lessen aan kinderen van verschillende leeftijden. Elke school die meedoet, krijgt al het benodigde materiaal zoals een net, rackets en ballen zodat er ook na de lessen lekker getennist kan worden.

Tijdens het tennisfeest kunnen ook volwassenen kennis maken met de tennissport. Op de baan worden verschillende clinics gegeven door trainers maar ook door Jacco Eltingh. De meervoudig Grandslam winnaar in het dubbelspel leert je bijvoorbeeld graag hoe je een goede volley moet slaan. Naast de baan vinden allerlei activiteiten plaats. Zo sla je een balletje tegen een interactieve tennismuur en doe je een heus tennis dartsspel. 

Vorig artikelPorsche Centrum Twente verhuist naar A1 Bedrijvenpark
Volgend artikelWeerbericht donderdag 26 september