DEVENTER – Van 1 t/m 10 november 2019 is het de Week van de Dialoog. Ook in Deventer kan men dan weer deelnemen aan diverse dialoogbijeenkomsten. De Week van de Dialoog en ook de Dag van de Dialoog worden in vele steden gehouden en zijn onderdeel van de Nationale Week van de Dialoog. Het thema van de Nationale Week van de Dialoog is dit jaar ‘Ontdek de ander’. Het bestuur van Stichting Deventer in Dialoog besloot onlangs om ook dit jaar dit nationale thema te volgen.

In een gezellige en open sfeer kunt u in gesprek gaan met elkaar, waarbij allerlei vragen die met dit  thema verbonden zijn, of verband kunnen houden, aan de orde kunnen komen.

Hoewel het dialooggesprek is opgebouwd uit vier stappen, kennismaken, ervaringen delen, dromen en doen, is het tijdens de gesprekken niet echt ‘een must’ dat aan deze werkwijze wordt vastgehouden. Het is met name belangrijk, dat men goed naar de ander wil luisteren, ieders mening wil waarderen en respect wil tonen naar de ander.

‘Zolang er ruimte is voor jou en de ander, is er ruimte voor dialoog’.

Door met een mede-deelnemer over het thema ‘Ontdek de ander’ in gesprek te gaan, krijgt u inzicht in de gedachten van uw stads- of dorpsgenoot en wordt uw mening bevestigd of wellicht bijgesteld.

En wie weet…..misschien kunt u tijdens de bijeenkomsten een ander inspireren, om meer mensen te leren ‘ontdekken’.

De dialoogbijeenkomsten worden dit jaar, voor zover nu bekend, op twee locaties gehouden:

  • Centrale Bibliotheek Deventer dinsdag 5 november               Tijd: 17.30 – 20.00 uur
  • Het Geert Groote Huis donderdag 7 november                        Tijd: 17.30 – 20.00 uur

Het is mogelijk dat er nog enkele dialooglocaties bijkomen. Wilt u hiervan op de hoogte blijven, kijk dan op www.deventerindialoog.nl

Meld u vóór 1 november aan via: deventerindialoog@gmail.com