DEVENTER – Op donderdag 31 oktober is het Halloween. Dit traditioneel Keltische feest wordt dit jaar voor het eerst gevierd bij The Irish Elk in samenwerking met het Deventer Irish Pub Festival.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, bevindt de origine van dit feest zich niet in Amerika, maar in de Keltische cultuur. Daarom kan dit feest niet in de Ierse Pub van Deventer ontbreken. ,,Het idee om iets met Halloween te gaan doen speelde al een tijdje”, zegt mede organisator Lynn Shannon. ,,Noel (Shannon, red.) en ik hebben samen heel wat als muzikanten door Europa getoerd en meestal werd er in de Ierse pubs Halloween gevierd. Enkele jaren geleden hebben we dit ook in een Ierse pub in Duitsland opgezet en we denken daarom dat dit in Deventer door velen gewaardeerd zal worden”.

Vaak wordt gedacht dat er tijdens Halloween het duistere wordt gevierd. Dat is echter een misvatting. Vanuit de geschiedenis droegen de Kelten maskers om de boze geesten te verjagen. In de jaren zijn de kostuums verandert naar de moderne tijd.

De pub wordt speciaal voor deze gelegenheid in Halloween sfeer uitgedost. Voor klanten die verkleed naar The Elk komen, is er een gratis shot op te halen aan de bar (zolang de voorraad strekt). Verder komt er een Facepainter, er is live muziek met The Shannons die een grote variatie aan muziek spelen en is er een prijs voor degene die zich het best heeft verkleed. Kortom, een griezelig gezellige avond die niet gemist mag worden!

www.irishpubfestival.nl
www.theirishelk.nl

Datum: 31 oktober
Start Halloween party: 20.00 uur
Start muziek: 21.00 uur
Toegang: Gratis

Vorig artikel100% zichtbaar naar je voetbalclub promo team bij FC RDC
Volgend artikelEntertainment op de zaterdagmarkt in de binnenstad