Griepprik, bockbier, pepernoten. Als de temperatuur het nog niet helemaal doet, zijn er altijd wel de vaste rituelen van een aangekondigde herfst. En anders wordt je er door de vallende eikels op het fietspad wel aan herinnerd. Het doet de app-verslaafde fietser misschien toch iets meer om zich heen kijken. Herfst is het ook in de stad Den Haag waar politici als bladeren van de boom vallen. Afgelopen zondag kwam er zelfs een hele tak naar beneden. De burgemeester nam via een wazig instagramfilmpje afscheid van een even wazige regeerperiode. Voor haar was de herfst alweer voorbij en struikelde ze uiteindelijk over te hoog opgestapelde pallets die wel heel goed bleken te fikken. De vraag is of haar tijdelijke opvolger Remkes zijn stikstofvingers nog een keer aan dit dossier wil branden. Dat weten ze in Scheveningen en Duinoord natuurlijk ook donders goed. Dat wordt dus anticiperen en zoeken naar nieuwe uitwijkmogelijkheden. In het diepste geheim bezocht deze week een delegatie uit Duinoord het wijkteam van de Zandweerd in Deventer. De stoere palletbouwers hadden hun oog laten vallen op het oude ijsbaanterrein als mogelijk alternatief met Oud & Nieuw. Prima aanvoerroutes, de IJssel als alternatieve Noordzee en genoeg gelijkgestemde buurtbewoners die wel eens iets anders wilden dan een nog net toegestane zevenknaller. Duin & Zand werd de werktitel van het plan van aanpak. Iedereen had er nu al zin in. Totdat bij de rondvraag een Zandweerder vroeg wie dan de ‘tegenstander’ werd dit jaar. Duinoorder Harry lachte even, pakte zijn mobiel en checkte: ‘have, sjieke buâht en de burragemeistâh zit d’r nog niet zau lang. En hè heit nog König auk. Haagsâh ken nie!’ Lachend sloot hij het gesprek af. ‘En, en?’, vroegen de Zandweerders zenuwachtig. ‘Gereigeld’, zei Harry, ‘de jonges ùit Scheiveninge kaume binnekogt langs bè de boys ùit ut Rode Dorp.’

Vorig artikelExpositie ‘Kreatieve kwasten in de kerk’
Volgend artikelWeerbericht maandag 14 oktober