SCHALKHAAR – Op zondag 13 oktober wordt in de H. Lebuinusparochie de jaarlijkse feestdag van Maria van Frieswijk gehouden. Het eikenhouten beeldje dateert uit circa 1500 en is ongeveer 40 centimeter groot. Het middeleeuwse beeldje wordt al vele honderden jaren vereert. De feestelijke dag begint die zondag om 10.30 uur met een Eucharistieviering in de Schalkhaarse St. Nicolaaskerk, het Eucharistisch Centrum van de parochie. Het St. Nicolaaskoor o.l.v. Paul Bonenkamp zal zingen en voorgangers zijn pastoor Ronald Cornelissen en diaken Marc Brinkhuis. Centraal staat het evangelie van de vlucht naar Egypte van de heilige familie. In deze viering zullen enkele vluchtelingen worden opgenomen in de Kerk.

Na de viering gaan de kerkgangers op weg naar de school van Frieswijk voor een lunch die wordt aangeboden. Er is soep en er zijn broodjes. Na de lunch wordt de dag afgesloten met een Mariahulde met zang door het Mariakoor o.l.v. Hans Mol. Heeft u geen vervoer van de kerk naar de school van Frieswijk? Neem dan op donderdag tussen 9.30 en 12.00 uur even contact op met  het secretariaat van Schalkhaar: (0570) – 622834. Iedereen is van harte welkom.

Vorig artikelMedewerker in stadhuis natuurlijke dood gestorven
Volgend artikelGemeente Deventer presenteert sluitende begroting