DEVENTER – De politie heeft gisternacht een 33-jarige man uit de stad aangehouden voor het aansteken van een autobrand aan de Hogestraat. De politie heeft de arrestatie vanwege het onderzoek pas vandaag naar buiten gebracht.

De brand werd rond half 4 ’s ochtends gemeld. De auto werd ondanks de inzet van de brandweer volledig verwoest door de vlammen. De verdachte is meteen na de brand aangehouden en zit nog steeds vast. Het onderzoek richt zich er nu op of de man betrokken is geweest bij de brand.

Het was de vijfde brand in twee weken tijd in de stad, waarbij sprake van brandstichting was. Eerder gingen al een schutting en schuur, twee auto’s en een camper in vlammen op. De politie sluit niet uit dat de man hiervoor ook verantwoordelijk is, maar onderzoekt dat op dit moment nog niet.

Deventer heeft vaker te maken gehad met een golf van autobranden. In 2018 gingen tientallen auto’s in vlammen op. Toenmalig burgemeester Heidema riep toen nog de hulp van inwoners van de stad in om de zaak op te lossen, maar dat leverde geen arrestatie op. (Bron: RTV Oost)

Vorig artikelVersierde fietsen als start Kinderboekenweek bij Montessorischool De Ontdekking
Volgend artikelWeerbericht donderdag 03 oktober