COLMSCHATE- De markt in het winkelcentrum Flora is donderdagochtend feestelijk heropend. Het is het begin van een reeks festiviteiten na de volledige vernieuwing van het winkelcentrum in de wijk Colmschate.

Tienduizenden Deventenaren en veel klanten uit buurtdorpen als Bathmen, Lettele en Okkenbroek weten het winkelcentrum al jaren te vinden. “Maar het was een beetje sleets geworden, de vernieuwing is een prima zaak”, zegt marktkoopman Jan van Goor, die al 25 jaar op de markt in Colmschate actief is.

Enorme impuls

Net als wethouder Thomas Walder van economische zaken is hij blij met het opgeknapte winkelcentrum. “Een enorme impuls voor het voorzieningenniveau in dit stadsdeel”, zegt Walder.

Met inmiddels 47 winkels is de Flora uitgegroeid tot meer dan zomaar een wijkwinkelcentrum. “Het is gewoon groot”, zegt ook de wethouder. “Sommige mensen noemen het daarom een stadsdeelwinkelcentrum.”

Efficiënt

Maar zoveel winkels in de wijk, gaat dat niet ten koste van het aantal bezoekers van de Deventer binnenstad? Walder: “De binnenstad is vooral voor het funshoppen, een dagje stad. Hier op de Flora is geen plek voor grootschalige detailhandel en grote horeca. Hier gaat het vooral om efficiënt boodschappen doen. Je auto naast de winkels parkeren en snel weer weg.” (Bron: RTV Oost)

Vorig artikelHet grootste kinderevenement van Noord-Nederland komt terug naar IJsselhallen
Volgend artikelWeerbericht vrijdag 18 oktober