DEVENTER – De leegstand van (winkel)panden is al jaren een landelijk onderwerp van gesprek. Wie door de winkelgebieden van Deventer loopt, ziet dat óók onze stad hierdoor getroffen is. Het ouderwetse ‘winkelen’ wordt steeds vaker online gedaan, waardoor de fysieke locaties steeds vaker leeg komen te staan. Maar Deventer zou Deventer niet zijn als de kooplieden van onze Hanzestad geen creatieve initiatieven zouden vinden. En één van die creatieve initiatieven is Pop Up Foto Shop.

Ondernemer Marcel de Graaf, fotograaf en één van Deventers hedendaagse gedreven kooplui, zag de ontwikkelingen in zijn binnenstad en ontwikkelde een nieuw concept. “Al ruim 12 jaar heb ik een professionele fotostudio in het centrum van Deventer. Ik merkte om mij heen dat er steeds meer winkels verdwenen, maar ook dat er steeds meer kleinere en lokale initiatieven genomen werden om het winkelcentrum haar sfeer te laten behouden. En als ondernemer vind ik dat je voor het behoud van het kloppende hart van ons centrum creatief bij kunt dragen. Vanuit die gedachte ontstond Pop Up Foto Shop.”

De komende drie maanden wordt er in één van Deventers leegstaande winkelpanden een mobiele, maar zeer professionele, fotostudio opgebouwd met de naam Pop Up Foto Shop. “We hebben drie thema’s dit jaar. ‘Samen’, een fotoshoot voor stellen, maar ook kinderen of mensen alleen met hun huisdier. Het kan allemaal, als het maar een foto met zijn tweeën is. Het tweede thema is ‘Kerst’. Dan pakken we helemaal uit. De hele Pop Up studio wordt aangekleed in kerstsfeer en dan maken we vooral kerstgroeten en kerstkaarten. Het laatste thema voor het nieuwe jaar is ‘Profiel’. Ook hier maak je eenvoudig via de website een afspraak en loop je tijdens het winkelen naar binnen om een professionele profielfoto te laten maken. Goed voor je CV, op LinkedIn of andere Social Media. Maar naast de foto bieden we dan ook gelijk prints, lijsten, canvassen en kaarten. Een écht complete service gerichte Foto Shop.” Meer actuele informatie op Facebook: @PopUpFotoShop.

Vorig artikelSpelletjesmiddag in de Bibliotheek Colmschate
Volgend artikelColumn Erik Langs de Lijn: onderbuikgevoel