Kinderboekenweek – Reis mee!

Reis mee! met de Kinderboekenweek 2019, waar voertuigen centraal staan. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. De Kinderboekenweek Deventer start dit jaar op 2 oktober. Op zondag 13 oktober sluiten we zoals elk jaar af met een fantastisch Kinderboekenweekspektakel in de Deventer Schouwburg, De Leeuwenkuil (Kunstcircuit) en Filmhuis De Keizer. Maar er is natuurlijk nog veel meer, de hele week is er wat te doen, in Bathmen, Colmschate, Diepenveen en Deventer. Zie het overzicht van het hele weekprogramma op de website www.kinderboekenweekdeventer.nl. Ontzettend leuk als je komt en… bijna alles is gratis. Dus kom erbij!

2 t/m 13 oktober. Schouwburg, Bibliotheek, Praamstra, Speelgoedmuseum, Filmhuis de Keizer. Entree: verschilt per activiteit.

Tentoonstelling backstage fotografie Deventer Schouwburg

Deventer fotografe Isabelle Renate la Poutré maakt sinds 2016 in opdracht backstage fotoreportages in de Deventer Schouwburg. Haar foto’s zijn te zien op de buitenkant van de schouwburg op de covers en redactionele pagina’s van de seizoensbrochures. De zwart-wit foto’s van Isabelle zijn rauw en eigen, met een grove korrel en vaak zwart-wit, maar tegelijk warm en persoonlijk en daardoor zeer herkenbaar. Ze verstaat de kunst van het zichzelf onzichtbaar maken. Backstage hebben artiesten niet in de gaten dat ze er is, later voelen ze de kracht van het moment in haar beelden terug. Op de tentoonstelling zijn foto’s te zien van o.a. Typhoon, Ali B, Eric Corton en Bert Visscher en foto’s van producties van Orkater, OPERA2DAY en Connie Janssen Danst. De tentoonstelling is te bezoeken tijdens openingstijden van het theater en op afspraak.

Tot eind oktober. Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug. Entree: gratis.

Herfst- & Oogstmarkt op de Oorsprong

De Oorsprong organiseert in 2019 weer diverse streekmarkten, dit maal met iedere editie een thema passend bij het jaargetijde of seizoen. De blaadjes vallen van de bomen, de koelte hangt in de lucht: het wordt weer herfst. Tijd voor de Herfstmarkt op de Oorsprong! Ambachtelijke producten van kraamhouders uit de regio. Smakelijke lokale etenswaren. Ook zijn er activiteiten voor kinderen!

Zondag 13 oktober. De Oorsprong, Spanjaardsdijk 68, Schalkhaar, 11 – 17 uur. Entree: gratis.

Vintage kilosale by the Vintage Rebel

Vintage mode liefhebbers opgelet! De Vintage kilosale komt nu naar Deventer. En wel met een heel bijzonder concept. Je rekent de items niet per stuk af, maar per kilo. Let’s weigh it before you wear it! Shop je favoriete vintage items of outfits en betaal ze door de kleding te wegen; gewicht x kiloprijs is wat je afrekent. Niet duur. Wel duurzaam.

Zondag 13 oktober. Fooddock, Havenkwartier, 13 – 17 uur. Entree: gratis.

Vorig artikelOproep van de Sint aan Deventer
Volgend artikelBewonersinitiatief WIJD – Westelijke IJsseloever Deventer