BATHMEN – Een schilderij vol raadsels… De Memorietafel. Een van de oudste schilderijen van het Elisabeth Weeshuis Museum te Culemborg. De schildering op een houten paneel toont geen tafel waaraan men zit of eet, maar een drietal te gedenken personen.

Tot voor kort wisten we alleen wie erop stonden afgebeeld. Het zijn Elisabeth van Culemborg (1475-1555), Jan van Luxemborg († 1508) en Anthonis van Lalaing (1480-1540).
Veel vragen bleven echter onbeantwoord: door wie is het geschilderd en wanneer? Waarom werd het vervaardigd en in opdracht van wie? Hoe is het schilderij gemaakt? Wat was de functie en wat de betekenis van de bijzondere details? Dit zijn onder andere de vragen die tijdens deze lezing zullen worden gesteld.
Een reis dus door een kunsthistorisch onderzoek, met de technische hulpmiddelen, die onderzoekers nu ter beschikking staan. Maar, kunnen alle geheimen worden ontrafeld…?

Cultuurhuus Braakhekke Bathmen, aanvang 20.00 uur.
Entrée € 7,00 p.p. BBKK-leden gratis

Vorig artikelVogeltentoonstelling Deventer Vogelvrienden
Volgend artikelDeze week in première bij Vue Deventer