DEVENTER – Bij Koninklijk Besluit zijn de heer Perry de Jong en de heer René de Jong benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ron König reikte, namens Zijne Majesteit de Koning, de onderscheidingstekens uit.

De heer Perry de Jong en de heer René de Jong zijn respectievelijke sinds 1968 en 1972 lid van Honk- en softbalvereniging The Eagles. Sindsdien hebben beide heren zich tomeloos ingezet. Zij zijn actief (geweest) als trainer, coach, technische commissie voor onderhoud van het veld, materiaal- en kantinebeheerder en als begeleider van schoolsport (kennismaking van honk- en softbal).

Beide heren worden gezien als iconen van de vereniging. Met hun enthousiasme hebben zij veel spelers gemotiveerd en gestimuleerd om te sporten, waardoor voor menigeen de vereniging een welkom en veilig ‘thuis’ is geworden.

Daarnaast is Perry de Jong ruim 40 jaar trainer en scheidsrechter geweest bij de afdeling volleybal van D.S.C., de Diepenveense Sportclub. Hij begeleidde teams als coach tijdens competitiewedstrijden. Als scheidsrechter fluit hij nog steeds wedstrijden bij andere verenigingen. Als lid van de technische commissie /bestuurslid heeft hij veel tijd en inzet geleverd. In 2014 is hem de Adri van Vemdenbokaal voor vrijwilliger van het jaar uitgereikt door de overkoepelende Omni vereniging.

Tot 2017 is Perry de Jong ook secretaris van de afdeling voetbal van de Diepenveense Sportclub geweest en heeft hij jaren keeperstraining gegeven. Vanwege zijn verdiensten is hij in 1995 lid van verdiensten geworden en in 2001 erelid.

De onderscheidingstekens zijn uitgereikt bij Honk- en Softbalvereniging The Eagles te Schalkhaar, tijdens de receptie ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de vereniging.

Vorig artikelKerstmarkt in Diepenveen op 14 december
Volgend artikelWederom een autobrand, de negende in anderhalve maand