DEVENTER – De Schola Liturgica Leeuwarden zingt op 24 november om 19.00 uur in de Middeleeuwse Lebuinuskerk een Choral Evensong, een gezongen avondgebed in de Anglicaanse traditie. Deze van oorsprong Anglicaanse getijdeviering combineert de kloostergetijden van vespers en completen. Aan het begin van de avond wordt Gods lof gezongen in cantica, psalmen en gebeden. De viering bestaat voor het grootste deel uit koorzang, veelal uit de Engelse traditie.

De Schola Liturgica is een koor dat elke tweede zondag van de maand in de Jacobijnerkerk in Leeuwarden een Choral Evensong verzorgt. De schola staat onder leiding van Geke Bruining-Visser. Theo Jellema bespeelt het orgel. Muziek zal klinken van Francis Jackson, Samuel Wesley, Scholz en Geke Bruining-Visser. Ingang onder de toren.

Vorig artikelDuitse automobilist vlucht na botsing met pijlwagen op A1
Volgend artikelLuister Telstar – GA Eagles op Deventer radio 107.3 fm