Ik ben een commercieel man, ik heb altijd een plan. Mijn visie leg ik uit, pas ik soms aan, maar een plan moet er zijn. In de loop der jaren komt er dan ook een plan B bij en soms zelfs een plan C. Aan de Vetkampstraat zijn er vele plannen voorbijgekomen de laatste jaren. Van Martien Vreysen tot Dennis Bekking, van Andrie Ulderink tot Eric ten Hag. Allemaal goedbedoelde plannen die weer onderin de kast verdwenen als er een andere passant op het toneel verscheen. De club lijkt daardoor soms stuurloos, ik kan mij er aan ergeren. Laat ik een voorbeeld schetsen; de linksbuitenpositie afgelopen seizoen en dit seizoen; Orhan Dzepar, kind van de opleiding kwam te spelen op links omdat John Stegeman er geen goed alternatief had. Met Orhan een hangende linksbuiten, die erg hard werkte, maar er natuurlijk niet thuis hoorde. Goede voetballer, niet snel, maar wel balvast. De club behaalde er de meeste punten mee. Toen Orhan daar niet meer speelde werd het er immers ook niet beter op. Wat schetst mijn verbazing dit seizoen: een exacte herhaling van zetten! Nu werd Richard van der Venne er ‘misbruikt’, dat verzin je toch niet? Welk plan is er dan, is er wel lering getrokken uit het voorgaande seizoen? Orhan moest zelfs vertrekken, ook zoiets onbegrijpelijks, maar dat er weer een middenvelder werd geposteerd is natuurlijk banaal. Richard bewijst nu weer hoe belangrijk hij is op zijn ‘eigen’ plek, goals en assists onderstrepen dat. Ander voorbeeld is de invulling van Julius Bliek op de linksachter positie. Ondertussen moet Julius vrezen voor zijn carrière na deze miskleun die mijn schoonmoeder al aan zag komen. Intussen werd Jenthe Mertens gehaald en gepresenteerd als linksachter, terwijl hij dat natuurlijk niet was en is. Wekelijks zien wij hem nu ontwikkelen op de rechtsback positie, zijn ‘eigen’ plek. Al het bovenstaande geeft de indruk dat er geen strak omlijnd plan is. Je weet toch wat het elftal nodig heeft? We hebben nu teveel dezelfde spelers, neem nu Bosz en Veldmate. Beukema zijn ontwikkeling bewijst dat nu, Bliek kijkt een beetje jaloers toe. Dat Bosz dan plots op het middenveld loopt ten koste van Corboz snappen maar weinig mensen. Terwijl het elftal niet draait wordt er niet alleen geschoven met invulling, maar ook nog eens met spelers die uit vorm blijken. Die ingezet worden op, voor hun, nieuwe plekken. Waarom eigenlijk; Corboz voldeed toch gewoon en Bosz niet, dat is toch de harde wekelijkheid? Ik snap het ‘gezwalk’ niet zo goed, ik zie het plan niet…

Vorig artikelJA-JA sticker voorstel aangenomen tijdens raadsvergadering
Volgend artikelScience Café Deventer op 13 november