De almaar dichterbij komende Grote Stikstof Apocalyps grijpt Nederland steeds meer naar de keel. Net nu we weer lekker op gang kwamen met de economie, de werkloosheid daalde en de Quote 500 miljonairs niet aan te slepen waren. Zijn er toch weer gasten die dat feestje gaan verpesten. Urgenda, de Europese Commissie, de Raad van State. Dat soort klimaatzeikers. En wie krijgen de schuld van het vergallen van de feestsfeer? Boeren, bouwers, burgers en buitenlui. Wij dus! Alsof we niet netjes ons afval scheiden, de lege flessen in de glasbak donderen en onze oude spullen naar de kringloop brengen. Voor die paar mensen die het in Nederland wat minder hebben. Nou dan. De brave belastingbetaler wordt weer eens dubbel gepakt! En dan ook nog zeggen dat we met onze eigen heilige koe maar 100 op de snelweg mogen. Tenzij je een slechte slaper bent, dan mag je nog 130. Weet je wat dat scheelt aan tijd als je maar 100 mag? Wat dat de economie extra gaat kosten? Nou dan. Dus. Rustig, rustig, dat speelt hier in het Oosten toch niet zo? Okay, die koeien en varkens dat kan wel wat minder, maar verder best relaxed allemaal hier. Dat gaat dus veranderen. De GSA die in de Randstad wat meer lijkt te spelen, zorgt voor een levensgevaarlijke trend: GSA-vluchtelingen. Er beginnen mensen in paniek op de vlucht te slaan. En waar gaan ze heen? Naar het Oosten! Varkenslucht wordt wietlucht, een oude boekenwinkel een Nutella-shop en de indrinkkeet een Wijnerette. Bereid je op het ergste voor. Maar het zal ze daar toch wel duidelijk moeten worden dat jarenlang minderwaardig schelden op de provincie niet zo maar recht geeft op GSA-asiel. Gaan we eens rustig over praten. Tot die tijd komt er net als voor fietsers voor de Randstedeling aan de westkant van de IJsselbrug een hele grote wachttijdvoorspeller.

Vorig artikel‘Walk of Fame’ op winkelcentrum Colmschate
Volgend artikelDuitse automobilist vlucht na botsing met pijlwagen op A1