DEVENTER – Deventer Verhaal, Theater en Restaurant Bouwkunde en Boekhandel Praamstra presenteren op maandag 11 november voor de derde keer de Avond van het Kookboek.

’s Middags om 17 uur zijn de Britse topauteur Claudia Roden en Freddy Tratlehner (De Jeugd van Tegenwoordig) te gast in Boekhandel Praamstra. Zij en vele andere culinaire auteurs (zie de lijst bij de Avond) zullen in de boekwinkel hun boeken signeren. Entree vrij.

’s Avonds verplaatst het feest zich naar Theater en Restaurant Bouwkunde, waar Jonah Freud (De Kookboekhandel) en Garrelt Verhoeven (Deventer Verhaal) in gesprek gaan met deze auteurs over hun nieuwste kookboeken. Entree € 12,50 / €49,50 incl. diner. Tickets via Theater Bouwkunde.

Tot de gasten op de Avond van het Kookboek behoren verder Eva Posthuma de Boer, Onno Kleyn, Janneke Vreugdenhil, Jean Beddington, Samuel Levie, Nadia Zerouali, Regula Ysewijn, Mari Maris en Vanja van der Leeden.

Expositie BLIK

De avond staat mede in het teken van de tentoonstelling ‘BLIK. Van conserven tot kunst’ in Museum De Waag. De tentoonstelling viert 100 jaar blikfabricage in Deventer, nadat Thomassen & Drijver in 1919 hun legendarische firma begonnen. Om 15.45 uur is er een gratis openstelling met speciale rondleiding op de expositie voor alle bezoekers van de Avond van het Kookboek.

Vorig artikelWeekend weerbericht: fris en zonnig
Volgend artikelColumn Marcel Schoemaker: publiekstrekker