woensdag, 19 juni 2024

Niet gebruikte stortkilo’s milieustraat nog 3 jaar beschikbaar

DEVENTER – Deventenaren die hun 100 kilo aan vrije stort aan het einde van het jaar nog niet hebben opgebruikt, mogen deze meenemen naar het nieuwe jaar. De Deventer politiek besloot dit vorige week tijdens de behandeling van de begroting.

In totaal kunnen Deventenaren tot 300 kilo aan vrij stort ‘sparen’ als ze drie jaar niet gebruik maken van de Mileustraat aan de Westfalenstraat. In het vierde jaar  vervalt het aantal kilo’s van drie jaar geleden.

Het achterliggende idee van het voorstel van de CDA en de fractie DENK is dat Deventenaren incidenteel meer afval kwijt moeten kunnen als ze geen gebruik maken van de Mileustraat.  Alleen de de fractie van GroenLinks kon zich niet vinden in het plan. De partij wil dat ‘de vervuiler betaalt’ en ziet liever dat Deventenaren beloond worden als ze niet gebruik maken van de Mileustraat.

Vorig artikelWin 2 kaarten voor concert Snelle in de ochtendshow van Deventer radio
Volgend artikelLicht gewijzigde planning ontwikkeling Lebuinuspleinen
error: Content is beschermd!!!