DEVENTER – Is de aarde de enige planeet waarop leven voorkomt? Die vraag is al eeuwen oud. De bekende wetenschapsjournalist Govert Schilling neemt je op 12 december mee op een zoektocht naar het antwoord.

Govert Schilling vertelt over de allereerste ideeën over Marsbewoners, over de speurtocht naar buitenaards leven en over de spectaculaire ontdekking van andere bewoonbare planeten in het heelal. Kunnen we met toekomstige telescopen buitenaards leven ontdekken? Hoe zouden we kunnen communiceren met aliens? En kunnen we ooit bij elkaar op bezoek?

Govert Schilling geeft twee colleges op 12 december: om 16.00 uur voor kinderen vanaf 8 jaar en om 19.30 uur voor belangstellenden vanaf 14 jaar. Maar kinderen kunnen naar het middagcollege gerust vader, moeder, opa, oma of grote broer of zus meenemen, want dit college is voor iedereen gaaf!

Theatercolleges in de Bibliotheek

Samen met stichting Wesselings – van Breemen organiseert de Bibliotheek Deventer dit jaar Theatercolleges, geïnspireerd door DWDD University. Het theater in de bibliotheek aan de Stromarkt wordt de collegezaal, waar deskundigen hun kennis en ideeën delen. De sprekers doen dat bevlogen, inspirerend en met humor.

Vorig artikelSlingerbos aan de slag met robots tijdens “Projectmatig werken”
Volgend artikelKerstconcert muziekvereniging Eendracht uit Colmschate