SCHALKHAAR – De plusgroep (uilengroep) van groep 7 en 8 van basisschool De Sleutel in Schalkhaar kreeg als opdracht om ondernemers uit Schalkhaar te vragen om een ondernemersvraag. Na inventariseren van de vraagstukken zijn er 3 ondernemers geselecteerd om als opdrachtgever te fungeren. Voor iedere ondernemer zijn 4 leerlingen aan de slag gegaan. Leerlingen vonden het interessant en spannend om iets te ontwerpen dat straks misschien echt gebruikt gaat worden door hun ondernemer. Naast de inzet van ’the creative mind’ moest er goed nagedacht worden over een stukje marketing; hoe weet de consument wat er te koop is en hoe krijg je ze naar de winkel toe? Na het bedenken van een concept gingen de leerlingen naar hun ondernemer toe om het idee voor te leggen; met tips kwamen ze terug om hun idee verder te perfectioneren zodat het straks klaar is om te overhandigen aan de ondernemer.

Afgelopen dinsdag, 12 november, zijn de leerlingen op pad gegaan om Cadeauwinkel Odile, DA drogisterij Marianne v/d Liende en Mark Optiek / Novy namens de ondernemersvereniging Schalkhaar te bezoeken. De leerlingen ontvingen mooie complimenten voor hun creativiteit en het harde werken. 2 ondernemers gaan daadwerkelijk met het idee van de uilengroep aan de slag en dat is toch wel het allerbeste compliment dat je kunt krijgen.

Vorig artikelPolitieke partij BoerBurgerBeweging (BBB) is gestart met ledenwerving
Volgend artikelGA Eagles wint uit wedstrijd met 0-2 tegen Telstar