DEVENTER – Winkeldieven zijn vanochtend in de binnenstad met hun auto een kledingwinkel binnengereden. De personen hebben onder andere jassen gestolen. Na de diefstal zijn de daders op de vlucht geslagen met een auto, deze is bij Zwolle gecrasht. De politie is een klopjacht gestart.

Omwonenden werden vanochtend rond vijf uur wakker van lawaai en gerinkel van glas. Een auto had de pui van kledingwinkel Auckland Casuals aan de Engestraat geramd. Volgens omstanders zou de automobilist bij de tweede keer rammen door het speciale beveiligingshek zijn gereden.

Eenmaal binnen plunderden de daders de zaak. Ze pakten dure kleding en sloegen op de vlucht in een andere auto. Hoeveel ze hebben buitgemaakt, is onduidelijk.

Crash

De politie zette de achtervolging in. Op een afrit op de A28 tussen de provinciehoofdstad en Steenwijk crashte de vluchtauto. De verdachten zijn te voet verder gegaan. De politie is op zoek naar ze.

De forensische opsporing gaat in Deventer onderzoek doen. Of er iemand is aangehouden en om hoeveel daders het precies gaat, is niet bekend. (Bron: RTV Oost)

Vorig artikelDeventer zanger Rob Dekay doet mee aan Wie is de Mol?
Volgend artikelWillem Kambong plotseling overleden