zondag, 16 juni 2024

Verkeerscamera’s op zwart

DEVENTER – Tijdens een raadsvergadering heeft GroenLinks voorstellen gedaan om de privacy van bewoners bij de inzet van camera’s beter te beschermen.

De camera’s kunnen niet meer bekeken worden door het publiek, de beelden konden live bekeken en bediend worden door het publiek. Sinds 2011 maken deze verkeerscamera’s deel uit van het verkeersinformatie-systeem. Hiervoor staan dus op verschillende plaatsen camera’s.

Vanaf een afstand kan een team van verkeersmanagement het verkeer monitoren en indien nodig kunnen ze bij sturen.

Als voorstel had GroenLinks om door middel van borden, brieven en uitleg op de website de bewoners informeren over de aanwezigheid en functies van de camera’s in de gemeente. Ook kunnen de bewoners op de website vinden hoe zij hun woning kunnen blokkeren op de beelden.

Vorig artikelRapper Snelle wint MTV European Music Award
Volgend artikelSporters met een beperking collecteren
error: Content is beschermd!!!