DEVENTER  –  In De Ontmoeting aan de Nieuwstraat 19-21 in Deventer draagt Ruben Jorritsma op  woensdag 8 januari argumenten aan voor het bestaan van God. 
Vaak hoor je zeggen dat je nooit zeker kunt weten of God bestaat. Het is een kwestie van geloof. Geloof wordt vaak als iets persoonlijks gezien dat je niet wetenschappelijk en objectief  kunt bewijzen. Toch hebben mensen in de praktijk vaak wel redenen om in God te geloven.  Door een bepaalde steun die ze ervaren, of iets wat ze meemaken. 
Ruben onderbouwt met rationele en wetenschappelijke argumenten dat er een Schepper is. Hij heeft een bachelor in moleculaire biologie en een master in de evolutiebiologie. Hij werkt via Wageningen Universiteit aan zijn promotieonderzoek in de wetenschapsfilosofie en is betrokken bij Weet Magazine en Geloofsverdediging.nl. Na zijn lezing beantwoordt hij vragen.
De lezing is een activiteit van Deventer Denkt, dat mensen aan het denken wil zetten over het bestaan van God en de betrouwbaarheid van de Bijbel. De toegang is gratis, maar aanmelden gewenst via deventerdenkt.nl
Vorig artikelColumn Rob Oostenrijk: Feestdagen
Volgend artikelMartine uit Deventer wint 10.000 euro bij VriendenLoterij