Mijn vrouw kijkt graag naar kerstfilms en afgelopen weekend keek ik mee. Het brengt je wel in een bepaalde sfeer natuurlijk. Ik moest daarbij denken aan ons aller Go Ahead Eagles, uiteindelijk komt het allemaal een beetje goed. Wij houden immers van de club en zijn blij, meer opgelucht, dat het nu beter gaat. Zijn we tevreden, nee dat dan ook weer niet…

Het was een pittig jaar waarin het team van John Stegeman steeds minder ging presteren, maar voldoende voorsprong kende om de play-offs te halen. Dan staat mij de grimas van die trainer nog op mijn netvlies, stond te lachen terwijl de aanhang een ware nachtmerrie beleefde. Een diepe wond liet het na, Kick Maatman zei het al eens treffend: “wij hebben er nog steeds veel last van dat we op 5 seconden na gepromoveerd zijn.” Die wond werd er niet beter op toen Stegeman naar Zwolle vertrok, er geen grote namen werden gehaald en De Vroome bijna alle aandelen verkocht aan een ‘wildvreemde’. Maar kerstfilms leveren een ‘feel-good’ effect die ik momenteel ook ervaar. Misschien ben ik wat gevoeliger en vergevingsgezinder rond Kerstmis dan een ander, maar voor mij lijkt het einde van het rouwproces in zicht. Een gedreven coach als Jack de Gier lijkt progressie te maken met zijn team, enkele spelers worden zelfs beter. De groep kent een behoorlijke balans, voldoende om resultaten te halen. Het lijkt vooralsnog onverslaanbaar met 18 duels op rij zonder nederlaag. De laatste resultaten voor de kerst geven het ‘feel-good’ effect mee zoals een gemiddelde kerstfilm. Er staat ook niet in de aftiteling dat ze lang en gelukkig leefden, maar het afscheid is met een goed gevoel. Jack de Gier gaf onlangs aan een echte spits te missen momenteel, een puntspeler die er ook nog eens 15 inschopt voor hem. Dan is het plaatje wat onze trainer betreft compleet. Dit is de wens richting de ‘kerstman van Deventer’, kijken of Alex Kroes ook een gevoelig man is. Met dit beetje goede gevoel wil ik iedereen een gezond, sportief en voorspoedig 2020 wensen, dat de nieuwe spits er maar 15 in mag schieten en wij op de Brink staan deze zomer!

Vorig artikelThomas Walder: “Vol gas om doelstelling innovatiecentrum S/Park wel te realiseren”
Volgend artikelOudejaarsfair 2019 bij Paul Roescher