Vijftien wedstrijden op rij zonder nederlaag, dat gaat straks de geschiedenisboeken in. Toch is er geen ‘Hoera’ stemming onder de aanhang. Want het vertoonde spel is tot op heden niet geweldig. Op enkele uitschieters na is het kommer en kwel, nauwelijks het aangluren waard dikwijls. Dit komt doordat er geen uitgebalanceerde selectie is momenteel. De doelman is op dit niveau prima, afgelopen zondag gaf hij misschien scheidsrechter Nijhuis de mogelijkheid om te twijfelen bij de strafschop, maar zijn fout was het niet. Het was Nijhuis die er zijn eigen ‘show’ van maakte die middag. Machtsmisbruik betitel ik het, naast misplaatste arrogantie. Onvoorstelbaar hoe hij de gehele wedstrijd mannelijk voetbal tolereert, Kowet eigenlijk daarmee twee pingels onthoud en in de slotfase plots medelijden heeft met het team van Snoei. De verdediging had meer verdiend, want er werd nauwelijks iets weggegeven. Die defensie is prima momenteel; Veldmate enorm belangrijk, Beukema een groeibriljant, Brito en Mertens altijd een voldoende. Ook het middenveld is ruimschoots voor elkaar, misschien iets teveel ‘dezelfde’ spelers, maar voor dit niveau ruim voldoende. Voorin ligt de ‘bottleneck’; het ontbreekt aan doelpunten. Vier verdedigers scoorden allen één keer, terwijl vier middenvelders samen 12 doelpunten maakten. Voorin hebben zes spelers gezamenlijk 13 treffers geproduceerd. Dat is simpelweg onvoldoende en dé verklaring waarom er te weinig overwinningen worden behaald. Jaroslav Navrátil is hopeloos uit vorm, dat ebte al weg vorig seizoen, maar dit seizoen zie ik geen progressie. Ik snap dat je, de in potentie beste speler, lang laat staan. Maar dit gaat wel heel ver nu, het lijkt haast bijna of er contractueel iets is vastgelegd waardoor hij altijd speelt. Anderen zijn eerder verdwenen uit de basiself, omdat ze ook niet voldeden. Berden is een leuke optie gebleken, veel dreiging en razendsnel. Echter zijn voorzetten zijn nog ondermaats, want de centrumspits krijgt nauwelijks bruikbare ballen van hem. Die centrumspitspositie is echt het zorgenkindje. De flankspelers gaan wel beter worden, maar beide spitsen zijn ondermaats. Soms vraag je jezelf af hoe ze gescout zijn. Wat van ver komt moet wel goed zijn? Sommigen denken dat het werkelijk zo is, terwijl ik het andersom zie: Het moet wel heel goed zijn als je het van ver haalt! En dat is het in dit geval simpelweg niet.

Vorig artikelHerdertjestocht in Bathmen op 21 december
Volgend artikelSeniorenkerstfeest bij het Leger des Heils