SCHALKHAAR – Op 8 december opent de Kerstmarkt op De Oorsprong haar deuren. Op deze gezellige markt kun je iets leuks vinden voor de kerst, lekkere streekproducten proeven en is er wat te doen voor de kinderen. Dit jaar maakt Charlotte met de kinderen engeltjes voor in de kerstboom. Het is tijd voor bokbiertjes, glühwein, vuurkorven en kerstballen. Bij deze streekmarkt is de kerstsfeer volop aanwezig. Het is een uitje voor jong en oud. Je bent welkom op zondag 8 december van 11.00 tot 17.00 uur.

 Voor de streekmarkten nodigen we kraamhouders uit die weten hoe hun producten worden gemaakt en waar de ingrediënten vandaan komen. Daarmee krijg je inzicht in de herkomst van de producten, ‘eten van grond tot mond’. De gemeente gaat het eten van streekproducten door Deventenaren stimuleren. Op De Oorsprong zijn deze al te koop. De ambachtelijke producten hebben veel smaak en zijn goed voor uw gezondheid. Naast de etenswaren zijn er ook kramen met bijvoorbeeld sieraden, wollen kleding, klein meubilair en verzorgingsproducten. En er is iets leuks te doen voor de kinderen. We hebben weer een ruim en interessant aanbod. Je bent van harte welkom om te komen kijken, toegang is gratis en parkeren ook!

Steeds meer mensen willen weten waar hun eten vandaan komt. Hun voorkeur gaat uit naar voedsel van lokale producenten en boeren. Dat scheelt in ieder geval het vervoer over lange afstanden en de marge van de tussenhandel (groothandel en supermarkt). Daarmee kunnen boeren een behoorlijke prijs krijgen voor hun producten, zonder dat het voor de consument duurder wordt.

Daarom is op De Oorsprong ook een voedselcoöperatie opgezet. In zo’n coöperatie kiest een groep van consumenten een aantal lokale leveranciers van wie zij hun voedsel willen afnemen. Door gezamenlijk in te kopen, zijn de producten niet duurder of zelfs goedkoper dan in de winkel. Je kunt je opgeven via Facebook (nieuweoorsprong) of per email (info@nieuweoorsprong.nl). Op woensdagochtend besteld, staat het naar je keuze op vrijdag of zaterdag voor je klaar.

8 december 2018 van 11.00 tot 17.00 uur Kerstmarkt op ‘De Oorsprong’, Spanjaardsdijk 68 Schalkhaar, toegang gratis en vrij parkeren

Vorig artikelDe Graafschap vs Go Ahead Eagles luister je via Deventer radio 107.3 fm
Volgend artikelGA Eagles komt niet verder dan gelijkspel tegen de Graafschap