zaterdag, 20 juli 2024
FOTO: Wil Kanis

Deventer telt af naar centrale vuurwerkshow met oud en nieuw

DEVENTER – Het nieuwe jaar wordt ingeluid met een centrale vuurwerkshow voor alle inwoners van Deventer. Bezoekers zijn welkom vanaf 23.30 uur. Het spektakel begint direct in het nieuwe jaar om 00.00 uur. De beste plek om de vuurwerkshow te zien is vanaf de Wellekade. Het vuurwerk wordt afgestoken op de Worp-zijde van de Wilhelminabrug.

Naast café Terras de Tobbe wordt een tap geplaatst zodat bezoekers onder het genot van een drankje kunnen aftellen naar 2020. Vanaf de Welle is een groot scherm te zien waarop een klok aftelt naar het nieuwe jaar.

De centrale vuurwerkshow is een wens van het college uit het bestuursakkoord 2018-2022. De centrale show is met name bedoeld als alternatief voor het afsteken van particulier vuurwerk. Het moet bijdragen aan minder luchtvervuiling en afval.

Er geldt geen verbod om zelf vuurwerk af te steken, behalve in de vuurwerkvrije zones rond de Ulebelt en het Vogeleiland.

Vorig artikelSlachtoffer met steekwonden naar Deventer Ziekenhuis gebracht
Volgend artikelWeerbericht vrijdag 20 december
error: Content is beschermd!!!