DIEPENVEEN – In 1982 is het bedrijf ontstaan en dat is hoogstwaarschijnlijk een van de redenen dat Devobo Forest is “gescout” door SBS 6. In een van de afleveringen van het programma “Holland van Boven”  wordt de Diepenveense firma begin volgend jaar uitgelicht. Devobo is dé specialist in verantwoord en duurzaam bosbeheer en boomverzorging.

Tijdens de uitzendingen, welke te zien zijn op 19 januari om 15 uur én 25 januari 12.30 uur 2020, wordt ondernemer Ron ten Voorde geïnterviewd over de duurzame manier van werken binnen zijn bedrijf en waarom deze duurzaamheid zo essentieel is. “In totaal hebben de opnames 2,5 uur in beslag genomen en vormde het bos een prachtig “decor”, aldus Ron. “Op de achtergrond vinden namelijk de werkzaamheden plaats, welke wij op dit moment uitvoeren voor Stichting IJssellandschap”, een mooie primeur dus!

Devobo Forest Service B.V. houdt zicht voornamelijk bezig met het onderhouden, aanplanten en verzorgen van bossen en bomen van zowel particuliere bos eigenaren als overheidsinstanties. Hieronder valt ook het kappen en vervolgens het verwerken van de bomen tot houtsnippers voor de bio energie of dik hout, welke benut wordt voor het vervaardigen van pallets, planken, balken en meubelhout en zelfs klompen.  De bomen worden op een duurzame manier geselecteerd, zodat zieke, kromme en slechte bomen in eerste instantie worden benut voor bewerking.  ”Mooie en gezonde bomen krijgen meer kans om tot groei te komen en bomen met een natuurwaarde laten we graag staan”, vertelt de eigenaar gepassioneerd. “Het programma “Holland van Boven” bezoekt ondernemers die iets bijzonders bieden. Blijkbaar vallen wij hieronder en daar zijn we trots op!”
www.devobo.nl

Vorig artikelWeerbericht vrijdag 20 december
Volgend artikelSchade en lichtgewonde bij aanrijding op Schonenvaardersstraat