DEVENTER – Het historische Dickens Festijn heeft dit weekend opnieuw 125.000 bezoekers getrokken. Vorig jaar werd dat aantal ook gehaald, maar de organisatie hield dit jaar vanwege de slechte weersverwachtingen toch rekening met een lager bezoekersaantal. Onterecht, blijkt nu dus.

Gisteren waren er zo’n 65.000 bezoekers, vandaag waren dat 60.000. De Dickensparade, die gisteren zou worden gehouden, werd vanwege de drukte afgelast. Bij de ingang van het Bergkwartier stonden lange wachttijden, die soms opliep tot anderhalf uur. Veel Belgen en Duitsers hadden de weg naar het Bergkwartier in de Deventer binnenstad ook gevonden.

In de loop der jaren is het historisch schouwspel van een aangekleed winkeliersfeestje uitgegroeid naar een evenement van internationale allure. De basis daarvoor werd gelegd in de zeventiger jaren van de vorige eeuw, toen Emmy Strik en haar man bewust winkelpanden in de Walstraat kochten om de middeleeuwse entourage van deze straat te behoeden voor verval. (Bron: RTV Oost)

Vorig artikelBurenruzie in wijk Keizerslanden mondt uit in vechtpartij acht personen aangehouden
Volgend artikelVolleybal duel Avior in sporthal Schalkhaar loopt uit de hand