DEVENTER – Afgelopen zondag werd voor de vierde keer in muziekkoepel Nering Bögel in het Worpplantsoen Wereldlichtjesdag georganiseerd. In een met fakkels en vuurblikken sfeervol verlicht park kwamen ouders van overleden kinderen bij elkaar om samen kaarsjes aan te steken voor de kinderen die gemist worden. Er werd geluisterd naar muziek en gedichten. Robert Lentelink vertelde over zijn boek ‘Sterrenstof’, deze heeft hij geschreven speciaal voor broertjes of zusjes van overleden kinderen.

World Wide Candle Lightning is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er wereldwijd, op de 2e zondag van december om 19.00 uur lokale tijd, kaarsen gebrand voor overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag, ieder uur ergens op de wereld, kaarsen aangestoken worden voor overleden kinderen.

Meer informatie kunt u vinden op www.facebook.com/wereldlichtjesdagdeventer

Vorig artikelRecherche verricht meerdere aanhoudingen in witwasonderzoek
Volgend artikelWeerbericht vrijdag 13 december