DEVENTER – Oud-wethouder Jan Jaap Kolkman is met woonzorgcentrum Humanitas genomineerd voor de prestigieuze Innovation of Politics Award 2019. Er zijn acht categorieën. Hij is in de categorie Verbonden samenleving doorgedrongen tot de laatste acht. De Award wordt op 4 december 2019 in Berlijn bekendgemaakt en uitgereikt. Hij is geselecteerd door een jury bestaande uit 1000 Europese burgers. Uitreiking vindt plaats onder auspiciën van de Duitse president Frank Steinmeier en de Oostenrijkse president Alexander van der Bellen.

Op 4 december zal hij voor een internationaal publiek de kracht van het vernieuwde Humanitas toelichten. Mede op basis daarvan wordt de winnaar bepaald. Het gaat in alle gevallen zoals de jury omschrijft om “creatieve en moedige politieke inzet”. De andere genomineerden in de categorie Verbonden samenleving komen uit het Verenigd Koninkrijk (2x), Litouwen, Polen, Ierland en Griekenland (2x).

Jan Jaap Kolkman heeft als voorzitter van de Raad van Toezicht bij Humanitas in de periode 2012-2014 en als wethouder Wonen en Zorg in de periode 2014-2019 mee geholpen het woonzorgcentrum Humanitas om te bouwen van een traditioneel verzorgingshuis voor ouderen naar een plek, waar jongeren en ouderen elkaar over de generaties heen ontmoeten en met activiteiten elkaar zoveel mogelijk inspireren en helpen. Bij jongeren gaat het dan van tienermoeders tot studenten tot jongeren die zelfs hun indicatie voor jeugdzorg inleveren. De wisselwerking met de buurt leidt ertoe dat Humanitas een echt onderdeel van de woonwijk is geworden. Als wethouder heeft hij zowel vanuit de WMO als de jeugdzorg zich hiervoor ingezet.

Vorig artikelNieuwe locatie voor Fietsen Alle Jaren Deventer
Volgend artikelKonnected, Frietmeester en de Expeditie in de prijzen