DEVENTER – Maar liefst 7 Master-Trimmers presenteren zich bij de 13e Brink tot Brinkloop. De sporters van de zaterdaggroep Master-Trimmen, onderdeel van de Loopsport ABS Bathmen, gaan op zondag 29 december 2019 van start bij de 13e Brink tot Brinkloop.

Afgelopen donderdagmiddag zijn de lopers gestart met extra trainingen, die verzorgd worden door trainer Jacques van Trijp. Door deze extra trainingen willen zij zich goed voorbereiden op de komende wedstrijd.

Dit is voor hen een hele uitdaging, want tijdens de reguliere training bestaat de les voor het merendeel uit oefeningen en worden er alleen maar korte stukjes hardgelopen.

Op zaterdagmorgen trainen de Master-Trimmers tussen 8.30 en 9.30 uur bij De Flierweide, Traasterdijk 16 in Bathmen. De trainingen bestaan uit rek- en loopoefeningen in de omgeving van het Traasterbos in Bathmen. Het doel is om de algehele conditie te verbeteren. Iedereen kan meedoen, want het mastertrimmen kent geen leeftijdslimiet. Na afloop wordt er vaak samen een kopje koffie of theegedronken in de kantine van camping De Flierweide.

De leeftijden van de sporters variëren van 60 t/m 75 jaar. Deze extra trainingen zijn een initiatief van Jacques van Trijp juist om deze leeftijdsgroep de kans te geven iets te presteren wat ze misschien ooit hebben willen doen. De training is voor de leden van Loopsport ABS Bathmen gratis. En nu gaan deze 60-plussers extra trainen op donderdagmiddag om 13.30 uur bij de Flierweide speciaal voor de Brink tot Brinkloop. Meetrainen? Bel dan met Jacques van Trijp 06-51 42 22 48 en bespreek de mogelijkheden.

Vorig artikelWeerbericht maandag 02 december
Volgend artikelMagisch verlicht Bussloo op 21 december