DEVENTER – Het kilometerslange oliespoor dat zondagmiddag werd ontdekt tussen Deventer en Gorssel zal vanzelf binnen enkele uren oplossen in de lucht. Dat concludeert Rijkswaterstaat, die daarom ook geen opruimactie start.

Het oliespoor is ruim tien kilometer lang, blijkt uit onderzoek van het overheidsorgaan. Onder meer met drones is het spoor in kaart gebracht. Hoe de olie op het water is beland, is nog onduidelijk. Rijkswaterstaat doet daar de komende dagen onderzoek naar.

Mengsel

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat vertelt tegen de NOS dat het om een mengsel van vet en olie gaat. “Dat is lichter dan water, waardoor het blijft drijven.”

Er wordt geen opruimactie gestart. “Door de stroming van de IJssel verspreidt het zich snel, wordt het een steeds dunner laagje en daardoor gaat de verdamping ook steeds sneller”, legt de woordvoerder uit.

Vorig artikelGA Eagles komt niet verder dan gelijkspel tegen de Graafschap
Volgend artikelWeerbericht maandag 02 december