DEVENTER – Van 3 t/m 11 januari speelt Orkest van het Oosten een reeks zinderende en zingende nieuwjaarsconcerten waaronder in Deventer. Met de Israëlische zangeres Hila Fahima brengen de musici onder leiding van dirigent Thomas Jung de mooiste en meest briljante aria’s uit Italiaanse en Franse opera’s. Het concert wordt afgesloten met een suite uit één van de bekendste Russische balletten en liefdesverhaal van de negentiende eeuw: Het Zwanenmeer.

Een stem vol virtuositeit, souplesse en ongekende hoogte

Een zinderend zingend Nieuwjaarsconcert waarmee het orkest 2020 inluidt. De Israëlische zangeres Hila Fahima is de afgelopen jaren dé ontdekking onder de coloratuursopranen. Met een stem vol virtuositeit, souplesse en ongekende hoogte heeft zij in korte tijd menig operatheater veroverd. Haar debuut aan de Wiener Staatsoper in 2015 werd door de critici geroemd als “de verassing van de avond”. Hila Fahima vult de eerste helft van dit concert met de mooiste en meest briljante aria’s uit Italiaanse en Franse opera’s.

Een van de bekendste Russische balletten van de negentiende eeuw

De avond is niet alleen met opera gevuld, want na de pauze is het woord aan het ballet. In beide genres heeft Thomas Jung, aanstormend dirigent bij het operahuis Covent Garden en het Royal Ballet in Londen, al onschatbare ervaring opgedaan. Hij leidt het orkest in één van de bekendste Russische balletten van de negentiende eeuw: Het Zwanenmeer van Tsjaikovski. Laat je meevoeren in het verhaal over een prins, die verliefd is op een mooi meisje dat door een boze tovenaar tot zwaan is omgetoverd. Zelfs zonder de dans is de muziek zo beeldend dat je je moeiteloos laat meeslepen in dit ontroerende sprookje.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: www.ovho.nl

Vorig artikelMartine uit Deventer wint 10.000 euro bij VriendenLoterij
Volgend artikelThomas Walder: “Vol gas om doelstelling innovatiecentrum S/Park wel te realiseren”