Brink tot Brinkloop

De 13e Brink tot Brinkloop op zondag 29 december is een fijne winterse loop over een geijkt parcours van 10 km. De start van de loop is op de Brink in Deventer en de finish ligt op de Brink in Bathmen. Deze loop symboliseert de verbinding tussen Bathmen en Deventer. Op de Brink in Bathmen vindt tevens een Kidsrun plaats voor basisschoolleerlingen.

Doe je mee? Voor de Schouwburg (Start) staat een transportbus van ’t Bockje, die zorg draagt voor het vervoer van je kleding naar de finish op de Brink te Bathmen.
Er rijden bussen tussen Bathmen en Deventer om deelnemers terug te brengen. De laatste bus (georganiseerd door de organisatie) vertrekt vanuit Bathmen om 13.00 uur. Er zijn drie bussen beschikbaar. Dit kan aanleiding zijn tot wachttijden. Bij Boode is gelegenheid warm te blijven en te wachten.

Brink tot Brinkloop
zondag 29 december
Startlocatie: Brink te Deventer, eindpunt: Brink te Bathmen
Tijdstip start: 11:00 uur.

Meer informatie: www.brinktotbrinkloop.nl

Deventer telt af! Vuurwerkshow Deventer

Het nieuwe jaar wordt ingeluid met een grote vuurwerkshow voor alle inwoners van Deventer en omstreken. Het spektakel begint direct in het nieuwe jaar om 00.00 uur.

De beste plek om de vuurwerkshow te zien is vanaf de IJsselkade (Welle). Het vuurwerk wordt afgestoken op de Worp-zijde van de Wilhelminabrug. De show is een gezellig samenzijn voor inwoners, die met elkaar de jaarwisseling willen vieren. (Foto: Bart Ros)

Naast café Terras de Tobbe wordt een tap geplaatst zodat bezoekers onder het genot van een drankje kunnen aftellen naar 2020. Vanaf de Welle is een groot scherm te zien waarop een klok aftelt naar het nieuwe jaar.

 

 

Centrale Vuurwerkshow
dinsdag 31 december
Locatie: Welle
Tijdstip: 23:30 uur
Meer informatie: www.deventer.nl/vuurwerkshow

Nieuwjaarsreceptie Deventer

De Deventer Nieuwjaarsreceptie op dinsdag 7 januari is dé gelegenheid om elkaar een gelukkig en gezond Nieuwjaar toe te wensen. De centrale ruimte van het Stadhuis is geopend voor de receptie vanaf 19.00 uur.

Om 17.00 uur zal burgemeester R. König de nieuwjaarsrede uitspreken. Daarna zal de Deventer Promotieprijs worden uitgereikt door wethouder T. Walder. Aansluitend is er de nieuwjaarsreceptie tot 19.00 uur. De Deventer Nieuwjaarsreceptie is er voor alle Deventenaren en voor iedereen die betrokken is bij Deventer.

Wilt u de nieuwjaarswensen behalve met familie, buren en vrienden ook met andere inwoners, Deventer ondernemers en het college delen? Dan bent u op dinsdag 7 januari vanaf 16:30 uur van harte welkom in het Stadhuis aan het Grote Kerkhof op de Deventer Nieuwjaarsreceptie 2020.

 

 

Stadswandeling in winterse sfeer
In de winter is Deventer betoverend mooi! Kleed je lekker warm aan en laat je door een gids meenemen over de Brink met duizenden kleine lichtjes en door de middeleeuwse straatjes van het Bergkwartier. Geniet van bijzonder aangelichte monumenten, zoals de Waag en de Bergkerk.

Foto: Bart Ros

De historische binnenstad van Deventer, met meer dan 500 monumenten, is dé locatie voor een stadswandeling onder leiding van een gids. Laat u meevoeren door middeleeuwse straatjes, geniet van prachtig gerestaureerde panden en mooie stadspleinen. Waan je even terug in de tijd in dit oude handelshart van de stad.

Stadswandeling Deventer

Dagelijks om 13:30 uur (m.u.v. 1e en 2e Kerstdag en 1 januari)

Start: VVV Deventer, Brink 89 (Penninckhuis)

Meer info: www.deventer.info/stadswandeling

Vorig artikelPolitie en hulpverleners halen persoon uit de IJssel
Volgend artikelVuurwerkshow bij Vuurwerk XXL in Voorst