DEVENTER – Op zaterdagavond 11 januari heeft de Reddingsbrigade Deventer voor de 11e keer een avondmarathon gehouden in de Scheg. De marathon is een vriendschappelijke wedstrijd tussen reddingsbrigades uit het land waarbij zoveel mogelijk afstand gezwommen wordt in 6 uur. Dit vindt plaats in teams, waarbij er elke 10 minuten gewisseld wordt van zwemmer. Er deden 12 teams mee, afkomstig uit het hele land.

Tijdens de marathon was ruimte gemaakt voor een aantal afwijkende programmaonderdelen, zoals een estafette waarbij vragen beantwoord moesten worden. Met het beantwoorden van deze vragen konden meters slingers worden verdiend. Met de slingers kon om 11:11 uur ’s avonds een lijnredding
worden uitgevoerd in een programmaonderdeel dat in het teken stond van carnaval.

Reddingbrigade Deventer (voorheen Reddingsbrigade voor Deventer en Omstreken) is een organisatie die volledig draait op vrijwilligers en maakt deel uit van de nationale rampenvloot. De doelstelling van de reddingsbrigade is het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood, in de
ruimste zin van het woord. De reddingbrigade geeft opleidingen zwemmend redden voor kinderen vanaf 5 jaar en volwassenen, van de basis tot en met een internationaal erkende lifeguard-opleiding.

Daarnaast is de reddingsbrigade regelmatig te zien bij verschillende (water) evenementen zoals de badkuipenrace, het Havenwerkfestival en de triatlon in Holten. De vrijwilligers waken dan over de veiligheid van de deelnemers en bezoekers van de evenementen.

Meer informatie over Reddingsbrigade Deventer is te vinden op de website www.reddingsbrigadedeventer.nl.

Vorig artikelWeerbericht dinsdag 14 januari
Volgend artikelToneelclub Loo & Omstreken in Cultuurhuus Braakhekke