DEVENTER – Alle kinderen en jongeren in Deventer hebben recht op gelijke kansen in het onderwijs. Wethouder Frits Rorink ondertekende de Gelijke Kansen Agenda van Deventer. Daarin staat hoe de gemeente Deventer en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de komende 2 jaar gelijke kansen voor kinderen in het onderwijs stimuleren.

Met het tekenen van de Gelijke Kansen Agenda maakt Deventer het mogelijk dat het Etty Hillesum Lyceum subsidie kan aanvragen voor de Taalklas. In de Taalklas krijgen gemotiveerde leerlingen wekelijks 2 uur extra les in taal, studievaardigheid en burgerschap.

Voor iedere jongere een plek
Met de meeste jongeren in Deventer gaat het goed. Zij halen een goed vakdiploma en vinden een baan. Voor jongeren voor wie deze weg niet zonder obstakels verloopt, werkt de gemeente Deventer samen met partijen aan een oplossing. Dit doen ze vooral op basis van eerdere ervaringen van de deelnemende partijen.

Vorig artikelWeerbericht vrijdag 31 januari
Volgend artikelNieuw programma op zaterdag avond op Deventer radio