COLMSCHATE – Ook als je geen bijen wilt gaan houden is het zeker de moeite waard om je te verdiepen in de wonderlijke wereld van de bij! Imkervereniging Deventer biedt voor iedereen de mogelijkheid om kennis te maken met bijen en het bijenhouden.

Het kennismaken gebeurt in twee informatieavonden. We kijken hoe een bijenvolk zich het jaar rond ontwikkelt en wat de rol van de imker daarin is. Je leert ook wat je allemaal moet weten om succesvol te kunnen imkeren. Hoeveel tijd zit er in de verzorging en wat kost het allemaal om te beginnen aan zo’n hobby? De theoretische kennismaking wordt afgesloten met een praktijkdeel op de bijenstal. Daar krijgt elke deelnemer een bijenkap op en neemt samen met een ervaren imker een kijkje in de bijenkast.
Ben je zo door de bijen gegrepen dat je ook echt wilt gaan leren imkeren dan kan dat ook in Deventer. Aansluitend aan de kennismaking volg je dan twaalf  praktijklessen en vijf theorieavonden die opleiden tot het NBV- basisdiploma imkeren.

Plaats kennismaking: Milieucentrum de Ulebelt Maatmansweg 3
Data informatie avonden: maandag 16 en 23 maart van 19.30 uur tot 21.30 uur
Datum praktijkdagdeel: zaterdag 4 april  van 14.00 uur tot 16.00 uur
Kosten inclusief informatie materiaal:  €25,-
Opgave of informatie aanvragen kan via de website: www.imkersdeventer.nl of via de landelijke site www.bijenhouders.nl/cursussen/soorten-cursussen/basiscursus. De op deze kennismaking aansluitende basiscursus bijenhouden start in 2020 op zondag 5 april om 13.00

Basiscursus imkeren
De basiscursus in Deventer kun je gaan doen nadat je de kennismaking hebt gevolgd. De kennis die je daar hebt opgedaan is de eerste basis voor de praktijklessen. Onder begeleiding van een ervaren praktijkbegeleider ga je in je bijenvolk aan het werk. Elke praktijkles wordt kort ingeleid en ondersteund met een praktijkopdracht die je in een werkboekje verder  uitwerkt.
De cursus start op zondag 5 april 2020 om 13.00 met praktijklessen op de bijenstal.
De verdiepende theorielessen volgen na de zomer,  in september en oktober, met de afsluiting  in november.

Tijd en kosten
Twintig dagdelen van 2½ uur .
Kosten €195,- inclusief: theorieboek, praktijkwerkboek, bijenvolk en het 1e jaar lidmaatschap Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV). Exclusief: eenvoudig imkersgereedschap, bijenkast en overig kastmateriaal

Vorig artikelLezing René Slot ‘De wil is een pijl’, bij Boekhandel Praamstra
Volgend artikelCrowdfunding voor stripboek over Deventer in de Hanzetijd