DIEPENVEEN – Abdij Sion was een magnetische plek, 125 jaar lang bewoond door Cisterciënzer monniken. Toen bekend werd dat de monniken abdij Sion zouden gaan verkopen, hebben verschillende groepen, los van elkaar, de mogelijkheden verkend om Sion te behouden voor het oorspronkelijke doel: het leven in dienst stellen van God. En dt is gelukt! Anders dan toen, maar toch: mensen van overal komen naar Klooster Nieuw Sion om er hun leven even stil te kunnen zetten, om even tijd te maken voor God, op welke manier dan ook.

Met de komst van de Stichting Nieuw Sion is de voormalige abdij plaats gaan bieden aan uiteenlopende activiteiten, met een oecumenisch karakter. Er gebeurt van alles in ons klooster. Er zijn retraites, rondleidingen en bezinningsdagen, maar groepen kunnen ook logeren in het gastenhuis als er behoefte bestaat aan enkele dagen stilte. Een vast onderdeel van het programma is een Koorvesper op de vierde zondagavond van de maand, om half 8 ’s avonds.

Op 26 januari zal de Lebuinuscantorij samen met ds Saar Hoogendijk deze viering verzorgen. Gebaseerd op de Anglicaanse liturgie van het avondgebed vult de Lebuinuscantorij deze vesper op eigen wijze in. Voorzang, samenzang en koormuziek van de componisten JP Sweelinck, Daan Manneke en Hendrik Andriesse zullen elkaar afwisselen. Van harte welkom!

Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6, 7431 PJ Diepenveen. Toegang: vrije bijdrage

Vorig artikelVooruitblik wedstrijd GA Eagles vs. Almere City FC
Volgend artikelWeerbericht maandag 13 januari