zondag, 16 juni 2024
Daan Roosegaarde, Levenslicht, Rotterdam, 17 december 2019. Foto Marco De Swart

Levenslicht Etty Hillesum monument onthuld

FOTO: Studio Roosegaarde

DEVENTER – Woensdagavond 22 januari vond de onthulling plaats van het Etty Hillesum Levenslicht monument. Dit bestaat uit Lichtgevende herdenkingsstenen. Zowel in de Joodse herdenkingstraditie als in de Roma- en Sinti- cultuur zijn stenen belangrijk.

Daan Roosegaarde en zijn team hebben deze traditie als inspiratie gebruikt. In gesprek met Holocaustoverlevenden en hun familie kwam hij tot het ontwerp van Levenslicht. Met 104.000 lichtgevende herdenkingsstenen (gelijk aan het aantal slachtoffers uit Nederland) staat het kunstwerk symbool voor de impact van de Holocaust.

BRONFOTO: Studio Roosegaarde
Vorig artikelVooral werkenden met kinderen gaan er in 2020 op vooruit
Volgend artikelEstate planner Marco Driesprong geeft 3 februari een heldere lezing
error: Content is beschermd!!!