DEVENTER – In 2017 is Mediaburo Schoppema gestart met het uitgeven van wijk- en dorpskranten. “Echt lokaal nieuws is wat mensen graag willen lezen”, vertelt Jeroen Schoppema. “We gaven in Apeldoorn 2 wijkgerichte maandkranten uit. Deze uitgaves werden zeer goed gelezen, omdat het nieuws uit de buurt is. In 2017 zijn we met de krant Nieuws uit Diepenveen en Borgele gestart. Alleen nieuws uit Diepenveen en de wijken Borgele en Platvoet.

Maar afgelopen jaar kregen we regelmatig de vraag of we voor 2 andere dorpen ook een maandkrant konden uitgeven. Doordat het om een zeer kleine oplage ging, was dit niet rendabel om te doen. Daarom zullen wij eind januari starten met een echte dorpskrant, genaamd het Dorpsnieuws, dé krant voor Zuid-Salland. Nieuws uit de dorpen Schalkhaar, Diepenveen, Lettele, Okkenbroek, Heeten, Wesepe, Broekland en Olst. De krant heeft een oplage van bijna 11.000 exemplaren”, aldus Jeroen van Mediaburo Schoppema. “We hadden in het Deventer Nieuws iedere week al een pagina met dorpsnieuws en dit zullen we nu als krant gaan uitgeven. Hoe lokaler het nieuws, hoe beter een krant gelezen wordt. Iedereen wil namelijk graag weten en lezen wat er in zijn of haar dorp gebeurt.” Heeft u ook nieuws uit uw eigen dorp? Mail het naar redactie@hetdorpsnieuws.nl.

Vorig artikelWeerbericht woensdag 22 januari
Volgend artikelAuto vliegt uit de bocht en veroorzaakt flinke ravage