TWELLO – Op 24 en 25 januari opent Zone.college Twello haar deuren voor toekomstige leerlingen en studenten. Met presentaties van leerlingen, kennismaking met vakken, voorlichtingen en individuele gesprekken laten leerlingen en docenten zien wat het Groene vmbo, Het Groene Lyceum en het mbo-onderwijs in Twello inhoudt.

Het Groene vmbo is er voor leerlingen die graag praktisch bezig zijn met dieren, planten, voeding of techniek. Ze kunnen hier voor verschillende leerwegen kiezen. In het derde leerjaar kunnen leerlingen uit de basisberoepsgerichte en kaderberoepsgerichte leerweg ook kiezen voor de vakmanschapsroute, die opleidt tot een mbo niveau 2 diploma. Een mooie route voor iedereen die al zeker weet dat hij verder wil in de groene sector.

Leerlingen met een havo-advies kunnen ook naar Het Groene Lyceum. Het Groene Lyceum is de plek voor leerlingen die makkelijk leren en goede scores op toetsen halen, maar ook graag leren in de praktijk en feeling hebben met de groene omgeving. Na afloop hebben de leerlingen een volwaardig vmbo-diploma en een mbo-diploma op niveau 4 waarmee ze kunnen doorstromen naar het hbo.

Op de locatie in Twello worden ook mbo-opleidingen aangeboden op niveau 2. Studenten worden hier voorbereid op mooie functies in de groene sector. De praktijk speelt in alle opleidingen een belangrijke rol.

Vorig artikelInschrijvingen Bathmen te paard geopend
Volgend artikelSchaakvereniging DSG Pallas organiseert 1e Deventer KroegLoperstoernooi