DEVENTER – Op 28 januari werd bij de Technicampus in Deventer de Skills Heroes kwalificatiewedstrijd Sanitaire- en verwarmingstechnicus georganiseerd. Auke Brekelmans vertegenwoordigde Aventus en ging de strijd aan met andere winnaars van MBO-scholen uit de provincies Noord-Holland, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant. Na een dag hard werken aan het installeren van een cv ketel en een wastafel kwam Sander Damsma van het Deltion College als winnaar uit de bus. De jury complimenteerde alle deelnemers met hun inzet. De eerste acht deelnemers plaatsten zich voor de landelijke finale die van 4-6 maart in Leeuwarden wordt gehouden.

Over Skills Heroes
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. In verschillende vakrichtingen krijgen de studenten tijdens deze wedstrijden de kans om hun talenten te laten zien. Via regionale en landelijke vakwedstrijden kan men ons land vertegenwoordigen bij de Europese en zelfs wereldkampioenschappen, die in 2021 gehouden worden in Shanghai, China. Meedoen aan Skills Heroes zorgt voor talentontwikkeling en groei naar excellent vakmanschap bij studenten. De organisatie van de Skills Heroes wedstrijden bij de Technicampus was in handen van Aventus.

Over de Technicampus
De Technicampus in Deventer leidt (jong)volwassen op MBO-niveau op tot vakman in de sectoren bouw, metaal en elektro- en installatietechniek. Studenten worden veelal opgeleid in een BBL-constructie. Dit betekent dat studenten drie of vier dagen per week bij een technisch leerbedrijf werken en de overige dagen op de Technicampus te vinden zijn voor praktijk- en theorieonderwijs.

Vorig artikelD66 Deventer: Maak werk van waterstof in Deventer
Volgend artikelFotograaf Auke Pluim overleden