DEVENTER – Door een aanrijding met een object reden er lange tijd geen trein tussen Deventer en Zutphen. Dat meldt de NS. De aanrijding vond plaats in Deventer.

Om wat voor object het ging, is niet bekend. Ook tussen Deventer en Rijssen reden er geen treinen. Rond één uur vanmiddag werd het treinverkeer hervat.

Afgelopen ochtend was het treinverkeer op twee trajecten rond Deventer gestremd. Dit kwam door een aanrijding op de trajecten tussen Deventer en Zutphen en tussen Deventer en Rijssen. Rond 13:00 uur reden de treinen volgens het spoorboekje.

Aanpassing omroepberichten
Op Social Media ontstond er de vraag of er geen persoon is aangereden. Uiteindelijk bleek het om een aangereden object te gaan. Per december 2019 is de Nederlandse Spoorwegen gestopt met de melding ‘Aanrijding met een Persoon’. Dit is aangepast, omdat de NS krijgt geregeld reacties van mensen die moeite hebben met de tekst ‘aanrijding met een persoon’. Zorgverleners, professionals op het gebied van suïcidepreventie en betrokkenen roepen daarnaast al langer op om die aanduiding te veranderen.

Vorig artikelWeerbericht dinsdag 28 januari
Volgend artikelKeizerstraat binnenstad wordt éénrichtingsverkeer