DEVENTER – Zondagmiddag om 14:30 uur speelt Go Ahead Eagles de eerste uitwedstrijd van 2020. Plaats van bestemming: stadion De Vliert in ‘s-Hertogenbosch. In de Brabantse provinciehoofdstad staan vandaag niet alleen drie punten op het spel. Bij een overwinning of een gelijkspel tegen FC Den Bosch verbetert Go Ahead Eagles een clubrecord; de ploeg van Jack de Gier is in dat geval twintig officiële wedstrijden op rij ongeslagen.

In top of mind is verbetering van het clubrecord niet bij De Gier. “Daar zijn we als selectie niet mee bezig. Het belangrijkste is dat we zondag een goed resultaat boeken bij FC Den Bosch.”

Bij Go Ahead Eagles ontbreekt Sam Beukema door een knieblessure, die hij opliep in het duel van afgelopen weekend tegen Almere City FC. Daardoor begint Go Ahead Eagles noodgedwongen met een andere centrale verdediger in De Vliert. “Sam wordt vervangen door Gino Bosz”, zegt De Gier. “Vervelend voor Sam dat hij een blessure heeft opgelopen. Gelukkig is de operatie goed gegaan en we hopen dat hij snel weer inzetbaar is.”

Wil je thuis op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond FC Den Bosch – Go Ahead Eagles? De wedstrijd is live te volgen via:

– Deventer Radio 107.3 FM

Vorig artikelColumn Marcel Schoemaker: Michelin mannetjes
Volgend artikelNieuwe Alpha van start in De Ontmoeting