DEVENTER – Zaterdag 7 maart vindt de tweede editie van Binnenlands Gedistilleerd plaats. Tijdens het festival zijn de dranken van 14 kleine distilleerderijen te proeven. De distilleerderijen komen uit heel Nederland en presenteren trots hun assortiment. Wat er te proeven valt? Denk aan gin, whisky, rum, jenever en allerlei likeuren.

‘Het doel van het festival is om de parels van Nederlandse distilleerderijen op een nieuwe manier onder de aandacht te brengen’, aldus initiatiefnemers Erik Molenaar (Wagging Finger Distilleerderij) en Frank Hulscher (Fooddock). Vorig jaar werd onder de noemer “Stoere Stokers” de eerste editie van het festival georganiseerd. De initiatiefnemers konden tevreden terugkijken op die eerste editie. Ze ontvingen veel positieve reacties en in de loop van vorig jaar werd al gevraagd naar de tweede editie. Deze is nu gepland op zaterdag 7 maart.

‘Met Binnenlands Gedistilleerd willen we laten zien dat Nederland meer te bieden heeft dan Hooghoudt en Bols. Juist de kleine distilleerderijen laten zien dat het Nederlands Gedistilleerd meer is dan industriële Jonge Jenever.’ aldus Frank Hulscher. ‘Daar waar de craft-brouwerijen inmiddels niet meer weg te denken zijn is het nu ook tijd de kleine stokers een platform te gaan geven. Bij ons festival spreek je makers persoonlijk, terwijl ze een toelichting geven op je proeverij. Er is live-muziek en zijn allerlei masterclasses te volgen.’

Het festival vindt plaats op 7 maart bij Fooddock, vanaf 17:00 uur tot 21:30 uur. De entree is 22 euro inclusief 10 euro Fooddock-tegoed, zodat je bij al dat lekkers ook wat te eten kunt halen. Alle informatie is te vinden op www.binnenlandsgedistilleerd.com.

Vorig artikelLange file op N348 door kop-staartbotsing
Volgend artikelZaterdag 7 maart Swingnight Boode Bathmen