BATHMEN – Op zondag 23 februari zal Accordeonduo Toeac een concert geven in de Dorpskerk te Bathmen. De dames René Bekkers en Pieternel Berkers vormen sinds 2002 een duo.

Beide dames studeerden aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij Ronald van Overbruggen en aan “The Royal Danish Academy of Music” in Kopenhagen. Daar rondden zij in 2015 de solistenopleiding af.

“In Denemarken werken de beste accordeondocenten”, leggen de dames uit. “De accordeon staat in Nederland bekend als een suf instrument, maar dat is in Kopenhagen helemaal niet het geval. Je treft er een grote klas met accordeonisten aan die heel veel talent hebben”.

Toeac geeft concerten in binnen- en buitenland o.a. in  Indonesië, Zuid-Afrika, China, Engeland en Turkije. Zij behaalden vele prijzen o.a. op het Prinses Christina Concours, het Novam Accordeonconcours, Grand Prix International (Frankrijk)  en een finaleprijs op het Grachtenfestival.

Het programma in Bathmen heet  “Moving Rhythms”, accordeon maar dan anders met werken van o.a Piazzolla, J.S.Bach, Stravinsky en Tschaikovsky.

Concert: 23 februari 2020 Dorpskerk Bathmen. Aanvang: 15.00 uur
Toegang incl. consumptie: € 15,00, donateurs € 10,00. Jongeren tot 18 jaar gratis. www.muziekkringbathmen.nl

Vorig artikelBathmen te Paard op 7 maart
Volgend artikelFietsroutes Keizerslanden veiliger en comfortabeler