DEVENTER – ALDI bouwt een nieuw distributiecentrum in Deventer om de logistiek in het oosten van Nederland verder te optimaliseren. De huidige distributiecentra in Groenlo en Ommen worden samengevoegd tot één nieuw distributiecentrum in Deventer. Het gebouw wordt groter, modern en duurzaam. Ook is de nieuwe locatie centraler gelegen in de regio.

De supermarktbranche is continu in beweging en het speelveld is sterk concurrerend. “Om de groeiambities van ALDI in Nederland te kunnen faciliteren, is optimalisatie van onze logistiek noodzakelijk. Deze plannen passen goed in de vernieuwingsstrategie van ALDI. Zo zijn er de afgelopen jaren veel winkels vernieuwd en aangepast, en zijn er ook winkels bijgekomen”, aldus Luc Schepers, regiodirecteur van ALDI Groenlo (in de toekomst ALDI Deventer). “We begrijpen dat deze veranderingen gevolgen zullen hebben voor onze medewerkers. We bereiden een goed sociaal plan voor dat met betrokkenen wordt besproken. Iedereen kan mee, behoud van onze mensen staat voorop”, vult Schepers aan.

DOELSTELLING A1 BEDRIJVENPARK
Wethouder Economie Thomas Walder is blij met de komst van ALDI naar Deventer: “ALDI is vernieuwend en ambitieus en heeft hier op het A1 Bedrijvenpark de kans om die ambities waar te maken. ALDI bouwt hier een modern en duurzaam distributiecentrum, dat helemaal past bij de doelstellingen van A1 Bedrijvenpark en de gemeente Deventer. We heten ALDI van harte welkom!”

DUURZAAM

Het nieuwe pand wordt aardgasloos en is voorzien van zonnepanelen. Het distributiecentrum wordt modern en transparant, met veel glas, en heeft daardoor veel lichtinval. Ook biedt deze locatie de mogelijkheid tot verdere uitbreiding in de toekomst. Voor klanten betekent deze optimalisatie dat de beschikbaarheid, versheid en kwaliteit van het assortiment nog verder verbeterd worden.

DEVENTER

Het distributiecentrum in Deventer wordt ca. 42.000 m2 groot en ligt direct aan de snelweg. Het biedt werkgelegenheid aan zo’n 350 mensen. Vanuit Deventer worden ca. 120 filialen beleverd. Voor leveranciers biedt de nieuwe locatie meerdere voordelen, waaronder het sneller en flexibeler beleveren, en een betere bereikbaarheid voor onder meer langere en zwaardere vrachtautocombinaties.
De bouw start rond de zomer van dit jaar. De verwachting is dat het nieuwe distributiecentrum eind 2021 operationeel zal zijn.
De twee betreffende Ondernemingsraden hebben een positief advies gegeven op de plannen en zijn actief betrokken.

Vorig artikelSPAR City Deventer mag tot 23.00 uur open blijven
Volgend artikelOfficiële Deventer 75 jaar bevrijdingskrant