BATHMEN – R.V. Bathmen organiseert ook dit jaar weer hét hippische hoogtepunt van Deventer en omgeving, namelijk Bathmen te Paard! Vanaf zaterdag 29 februari tot en met zaterdag 7 maart staat Bathmen in het teken van het hippisch spektakel Bathmen te Paard. Internationale toppers uit de spring- en mensport maken hun opwachting in manege ‘t Ruiterkamp.

Accommodatie manege ’t Ruiterkamp
De organisatie van Bathmen te Paard is alweer lange tijd in volle gang! Om het rijden voor iedereen zo optimaal mogelijk te maken is er LED verlichting aangebracht en wordt de tribunezijde aangepast. Ook is er nieuw springmateriaal aangeschaft, wat voor Bathmen te Paard beschikbaar is. In het kader van het 75 jarig bestaan van de R.V. Bathmen wordt er dit jaar extra aandacht besteed aan de aankleding tijdens Bathmen te Paard.

Bathmen te Paard 2020 – voor ieder wat wils
Bathmen te Paard wordt dit jaar geopend met de “toekomst”. Zaterdag 29 februari komen de pony’s aan de start in verschillende springrubrieken. Op zondag 1 maart komen de aller kleinsten aan de start in de verschillende bixie rubrieken.

Dinsdag 3 maart is een trainingsdag voor deelnemers, die graag met hun paarden of pony’s willen oefenen in een prachtige aangeklede accommodatie met een volwaardig parcours.

Woensdag 4 maart komen (inter)nationale deelnemers naar Bathmen voor de hoogste klassen in verschillende springrubrieken. De woensdag is dan ook altijd een prachtige dag om een kijkje te nemen in onze manege. ’s Avonds wordt de altijd spannende GMB DERBY verreden. De avond start om 20:00 uur. Tijdens deze avond is er ook muzikaal vertier en zal Peter Arends zorg dragen voor een vrolijke noot.

Donderdag 5 maart staan er gedurende de dag allerlei springrubrieken op het programma. Tijdens deze dag worden veelal jonge paarden opgeleid in de klassen BB, B en L. Het avondprogramma wordt verzorgd door Zoï Snels en Don Willemsen. Zij zullen gedurende de avond meerdere clinics geven aan deelnemers uit de regio. Tijdens deze clinics krijgen deelnemers drie kwartier springles in groepjes van vijf personen in een prachtige aangeklede accommodatie met parcours. De clinics vinden plaats vanaf 20:00 uur.

Op vrijdag 6 maart komen vrijwel alle springklassen aan bod. Gedurende de dag wordt er zowel in de klasse BB als in de klasse ZZ gereden. Tijdens het avondprogramma wordt de JABAT Grote Prijs van Bathmen verreden in de klasse 1.40. De avond wordt om 20:00 uur geopend door een spectaculaire tentpegging demonstratie. Leden van de in 2004 opgerichte Nederlandse Vereniging voor Bereden Wapenvaardigheid vertonen hun kunsten tijdens deze demonstratie. Tentpegging is een vorm van bereden wapenvaardigheid. Paarden die door vuur springen, sabels en kogels. Dat wordt een vrijdagavond om niet snel te vergeten.

Zaterdag 7 maart wordt Bathmen te Paard afgesloten met het mennen. Overdag komen de regionale menners aan de start. De best-geplaatsten van elke regionale categorie komen ‘s avonds tijdens het internationale programma terug voor de BOUWGOED finale. Met een aangepast parcours zullen zij het tegen elkaar gaan opnemen. Als afsluiting van het indoorseizoen start ’s avonds om 19:00 uur de Spectaculaire Marathon van Bathmen te Paard voor de (inter)nationale deelnemers. Vanuit binnen- en buitenland komt de top aan de start in Bathmen. Tijdens deze avond zorgen de Deurdweilers uit Deventer voor de vrolijke stemming.

Kleurwedstrijd
Dit jaar wordt er op de basisscholen in Bathmen en Lettele een kleurwedstrijd georganiseerd. Kinderen van de basisscholen ontvangen na de vakantie een kleurplaat van Bathmen te Paard op school. Met de kleurwedstrijd zijn vele mooi prijzen te winnen. De hoofdprijs, een weekend of midweek naar keuze bij één van de Europarcs Resorts, wordt beschikbaar gesteld door Europarcs. Daarnaast zijn er nog vele mooie andere prijzen te verdienen. De kleurplaat kan worden ingeleverd op zaterdag 29 februari vanaf 08:00 uur tot 15:00 uur in de manege. De prijsuitreiking is op zondag 1 maart om 15:00 uur in de kantine van manege ’t Ruiterkamp.

Kinderdorp op zondag 1 maart
Op zondag 1 maart worden er tal van leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd in- en rondom de manege. De gehele dag is er buiten een springkussen aanwezig, maar er is ook een super leuk kinderprogramma met als afsluiting de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd.

Maatschappelijke betrokkenheid
Bathmen te Paard is ook zeer maatschappelijk betrokken en daarom zijn op donderdagmiddag vanaf 14:00 uur de Zonnebloem en Slechtziende vereniging Kiek Uut van harte uitgenodigd voor een gezellige middag.

Vorig artikelTwee mannen breken in bij wasstraat Deventer (video)
Volgend artikelWeerbericht vrijdag 21 februari